Barcelona Flamenco

Flamenco dancing Barcelona in show

Flamenco in Barcelona

Flamenco Barcelona

Flamenco Show Barcelona

Avui recordem a Manuel Molina


¡Bona tarda #flamencofans! Avui volem parlar-vos d’un dels impulsors del flamenc fusió, un estil que “zapatea” pel nostre escenari del Palacio del Flamenco.

Estem parlant del gran Manuel Molina, compositor, guitarrista i cantaor que va morir el passat 19 de Maig a Sevilla.

El nostre artista va néixer a Ceuta al 1948 en una família flamenca i va aprendre a tocar la guitarra de petit veient al seu pare. Amb només 12 anys, va formar un trio juntament amb Chiquetete i El Rubio, fent-se anomenar Los gitanillos del Tardón.

Durant l’adolescència, també va fer-se amb el gran Paco de Lucía i més tard, va emprendre la seva primera gran experiència musical a principis dels anys 60 amb el grup Smash. D’aquesta fusió va sorgir el rock andalús, amb un aire hippie i influència de rock progressiu.

Manuel Molina, amb gran carisma de patriarca i paraula de profeta, va produir juntament amb la seva esposa Lole, el dúo Lole y Manuel. La parella va crear un nou flamenc amb el seu àlbum Nuevo día (1976) i van elaborar més treballs junts com Al Alba con alegría (1978) o Alba Molina (1994) dedicats ambdós a la seva filla conjunta Alba Molina. També van col•laborar en diferents temes amb l’Alba, artista com els seus pares.

D’altra banda, també van composar un tema per a la banda sonora de la pel•lícula Kill Bill vol. 2 anomenat Tu Mirá i aquest es va convertir en un dels millors i més coneguts temes. Després de diferents discs junts, al 1995, van decidir tancar per sempre la seva carrera conjunta gravant un CD en directe anomenat Una voz y una guitarra.

Fa uns mesos, a Manuel li van diagnosticar un càncer i ell no va voler atendre’l. Per aquesta malaltia, el nostre flamenc ens va deixar amb la seva última voluntat: cantar i morir en un teatre, cosa que anava a fer la setmana passada juntament amb la seva família, però va haver de suspendre’l pel seu estat de salut que finalment va acabar amb la seva vida.

Esperem que us hagi agradat aquest recordatori a un dels més grans, i ja sabeu que podeu gaudir del millor espectacle de flamenc de Barcelona, venint-nos a veure al ¡Palacio del Flamenco!