Barcelona Flamenco

Flamenco dancing Barcelona in show

Flamenco in Barcelona

Flamenco Barcelona

Flamenco Show Barcelona

Festival de Cante de las Minas


Un any més, Murcia va acollir el passat 15 d’Agost, la 55ena edició del Festival del Cante de las Minas, un certamen espanyol de flamenc que es celebra cada any en La Unión (Murcia).

Aquest festival va néixer com un concurs de cant, però als anys 80 es va ampliar amb una secció per a les guitarres. A la dècada dels 90 es va afegir una secció de ball, i actualment, el festival també compta amb una secció per instrumentalistes flamencs.

El festival està obert tant per a participants anònims com per professionals. El premi es la denominada ‘Lámpara Minera’’, el màxim gallardó del Festival. El trofeu ve acompanyat de 15.000 euros, i aquest any se l’ha emportat María José Pérez Rodríguez, una cantaora almeriense.

La guanyadora, diplomada en Logopedia i especialitzada en audició i llenguatge, ha rebut el gallardó plorant i no ha deixat de fer-ho fins que s’ha tornat a sentar per tornar a cantar i regalar als assistents un preciosos fandangos. A més del premi, el més important ha sigut l’empenta que li ha donat el premi a la seva carrera.

A la categoria de ball, el premi Desplante va ser per a la granadina Alba Heredia de 20 anys. En instrument flamenco, va guanyar el saxofonista sevillà Gautama del Campo, que després de dos festivals, va emportar-se els 6.000 euros.

A més dels guanyadors, la gran atracció se la va endur la sevillana Reyes Carrasco. Amb tan sols nou anys, se li va atorgar el rècord a la precocitat en el festival, emportant-se el premi de cantaors novels, sorprenent al públic amb el seu desparpall.

Així que ja sabeu #flamencofans, si voleu venir a veure artistes de la talla d’aquests guanyadors, veniu al Palacio del Flamenco, el millor espectacle de flamenc de Barcelona!