Barcelona Flamenco

Flamenco dancing Barcelona in show

Flamenco in Barcelona

Flamenco Barcelona

Flamenco Show Barcelona

Les sabates de bailaora


Les sabates de flamenca són una part essencial del flamenc, no només per al ball sinó també per al vestit i la música flamenca. El ‘’zapateado’’ i el ‘’taloneig’’ són una part essencial del ritme. Aquestes sabates s'utilitzen com a instrument de percussió a més del calaix, la guitarra o les castanyoles.

Les sabates entre balladors i balladores són diferents. Quan parlem de sabates de flamenc ens referim a les sabates de les dones, ja que els homes utilitzen amb més freqüència les botes per ballar.

Les parts de la sabata que s'utilitzen per donar ritme són els talons i les punteres. El taloneig i punteig potencien el so dels moviments. El taló de les sabates de la ballarina solen tenir entre 1 i 3 polzades (2,5 a 7 cm). Tenen una cinta i un llaç que creua el peu i el fixen fins al turmell.

Es poden adquirir a tot arreu, però els ballarins professionals els encarreguen als fabricants que els produeixen a mà. Quan anem a comprar-los és molt important triar bé. Han de realçar la teva manera de ser, i també que quedin bé, trepitgin bé i sonin molt bé.

Per triar la millor sabata de flamenc, és important tenir algunes coses en compte: color, material (cuir, ante, sintètic), el tipus de taló (estàndard, rodet, cubà), la mida del taló, sivella o cintes i si vol no els claus pre-instal·lats (sovint es venen sense claus per a practicar).

A més, la qualitat de les sabates de flamenc varia en funció dels nivells d'experiència: sabates d'aficionats o de formació de flamenc, sabates semi-professionals, sabates professionals de flamenc i sabates d’elit de flamenc, per consumades balladores de flamenc.

Perquè no es ressequi la pell de la sabata ni es facin cartró, cal guardar-los en llocs frescos i amb una temperatura ambient d'uns 18 graus. Després d'usar-los, cal deixar-los almenys 15 minuts perquè s'assequin i seguidament guardar-los en una bossa de plàstic perquè la pell no es ressequi.

Per netejar les sabates de pell curtits en cuir o qualsevol que no tingui pèl, el millor és netejar-los amb crema normal per pell d'ús personal. Després, quan la sabata hagi absorbit la crema, se'ls aplica crema de sabates (no betum). Finalment, se'ls passa un drap i es raspallen. D'aquesta manera, s'aconsegueix que la pell de la sabata estigui sempre hidratada i s'evita que es faci malbé.

Així que ja sabeu #flamencofans, si voleu tenir ritme, ja podeu escollir les sabates de flamenca que més us agradin i ... A ballar! Recordeu que si voleu veure el millor espectacle flamenc de Barcelona, veniu a visitar-nos a l'Palacio del Flamenco!