Barcelona Flamenco
Flamenco dancing Barcelona In show
Flamenco in Barcelona
Flamenco Barcelona
Flamenco Show Barcelona
Show Barcelona

Descobrint la guitarra flamenca


Bon dia #flamencofans! Us heu preguntat alguna vegada la diferència entre la guitarra flamenca de la clàssica? Avui us donem la resposta!

A Espanya existeix una variant de la guitarra clàssica, la guitarra flamenca, de la que els seus trets diferencials poden passar desapercebuts. Les seves especificacions i materials són diferents, la que la fa especial.

En primer lloc, la caixa de la guitarra flamenca és més estreta que la de la clàssica, el que la fa més còmode i àgil, fet que dóna pas a una bona execució. A més a més, les cordes estan situades més a prop del diapasó. Això produeix que el guitarrista exerceixi menys pressió sobre les cordes i que tingui més energia per fer més fort el ‘’rasgueo’’ (amb la mà dreta, esquerra en el cas dels esquerrans).

D’altra banda, les fustes de la guitarra flamenca i la clàssica són diferents. Per a fer els cèrcols i el fons, s’utilitza el xiprer, el palosanto i el sicòmor, i per a la tapa s’utilitza l’avet alemany. Això produeix aspectes i colors diferents, el que fa també que sigui un tret característic de la guitarra flamenca.

El so també és diferent quan el comparem amb la clàssica, ja que la guitarra flamenca és menys sonora però el so és més percusiu i brillant. Aquestes propietats són les que permeten adaptar-se molt millor a les exigències del flamenc.

Per últim, hi ha un detall que cal mencionar. A la roseta, existeix una capa protectora que cobreix la fusta dels cops i dels ‘’rasgueos’’ del flamenc, fet molt important ja que els guitarristes flamencs toquen amb molta força.

Ni millor, ni pitjor, simplement... diferent! Si voleu escoltar les nostres guitarres acompanyades del millor show de flamenc a Barcelona, només heu de venir a visitar-nos al #Palaciodelflamenco! Us hi esperem!