Barcelona Flamenco

Flamenco dancing Barcelona in show

Flamenco in Barcelona

Flamenco Barcelona

Flamenco Show Barcelona

Sara Baras


Bona tarda #flamencofans! Avui el nostre post va dedicat a una ballarina, coreògrafa i directora de la seva pròpia companyia. Parlem de Sara Baras, la bailaora més reconeguda en el panorama actual.

Sara Pereyra Baras, va néixer a Cadis l’any 1972. Amb només vuit anys estudia flamenc a l’escola de la seva mare Concha Baras. Aquesta va ésser per a ella una gran influència, juntament amb altres mestres com Ciro, Manolete, El Güito o Daria González. Als quinze anys aconsegueix pujar a un escenari per primer cop, i amb la majoria d’edat ja participa al concurs de Talentos de TVE2 i guanya el premi ‘’Gente Joven’’.

Al 1994 fa la seva primera gira per Asia, Corea i Xina, entre altres països, juntament amb el cantant Enrique Morete i la companyia de Paco Peña. Als dos anys següents, la nostra artista protagonitza Gitano d’Antonio Canales i també forma part de l’espectacle Mujeres de Merche Esmeralda. Aquestes entrades a l’escenari fan que fàcilment sigui molt reconeguda en el nostre país i funda la seva pròpia companyia de ball amb set músics i set ballarins on ella en forma part.

A l’any 2000, dirigeix l’espectacle Juana La Loca i en només dos anys, aconsegueix arribar a les 450 representacions. Al cap de tres anys, guanya el premi nacional conjunt amb Nacho Duato.

Al 2010, Baras, deixa de ballar per primer cop a la seva vida en vint anys per poder dedicar-se a ser mare, realitzant una parada al ball durant dos anys. A la tornada, carregada de molta energia i positivitat, torna als escenaris per formar part de l’espectacle La Pepa. En aquest projecte participa com artista convidat el seu marit José Serrano, i anuncien que ser pares els ha donat molta força per a seguir ballant.

Sara Baras, és una artista molt prestigiosa en el nostre país, i ha estat homenatjada en diferents ocasions com el ‘’Micrófono de Oro’’, la ‘’Medalla de Oro’’ d’Andalusia i el ‘’Premi a la Creativitat’’, entre d’altres molts.

En tots aquests anys de carrera professional, també ha participat en pel•lícules com Flamenco Flamenco (2010), Iberia (2005) o Flamenco Woman al 1997. Cal destacar la figura de Sara com a presentadora al 1998 al programa Algo más que flamenco i la col•laboració amb artistes com Alejandro Sanz o Luz Casal. Pel que fa referència a la publicitat, també ha contribuït en anuncis de marques prestigioses com Cartier, Kinder o Freixenet i inclús la participació en el Centenario de Cruzcampo acompanyada del gran Paco de Lucía.

Desitgem que amb aquest post hagueu conegut millor a la gran Sara Baras i esperem la vostra visita per veure el millor show de ball flamenc al Palacio del Flamenco!